30.7.2012

Mansikkamarengit

3 kananmunanvalkuaista
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 tl perunajauhoja
punaista elintarvikeväriä

Erottele huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset keltuaisista. Vatkaa voimakkaasti kovaksi vaahdoksi. Vaahto on hyvää silloin, kun astian kääntää ympäri, eikä vaahdolle tapahdu mitään. Sekoita perunajauho tomusokeriin ja vatkaa se pikkuhiljaa valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia.

Nostele lusikalla vaahtoa uunipellille ja tiputtele pinnalle pieniä tippoja elintarvikeväriä. Pyörittele cocktail-tikulla kuvioita vaahdon pinnalle.

Paista marenkeja uunissa 1,5 tuntia 100 asteessa, jonka jälkeen vielä 0,5 tuntia 50 asteessa. Käännä tämän jälkeen uuni pois päältä ja jätä luukku auki, jotta marengeista haihtuu kosteus. Marengit on parhaimmillaan saman päivän aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti