15.12.2012

Porkkanakakku

Ah, tuo jumalainen kostea ja muhku kakku, jota voisi vedellä kilokaupalla!

Kakkupohjaan tarvitsee:
3 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
5 porkkanaa raasteena (noin 8 dl)
(korppujauhoja leivitykseen)

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Kuori ja raasta porkkanat ja jätä odottamaan. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kova vaahto tarkoittaa sitä, että vatkaimesta valuvalla vaahdolla voi piirtää kuvia (esim. kahdeksikko) kulhossa olevaan vaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovaisesti vaahtoon. Jos kaapeista ei löydy ruokasoodaa, sen voi korvata leivin jauheella (1 tl ruokasoodaa = 2 tl leivinjauhetta).

Sulata voi tai margariini ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Voitele vuoka ja halutessasi leivitä se korppujauhoilla. Jos käytät silikoonivuokaa, ei sitä välttämättä tarvitse leivittää. Paista kakkua uunissa 45-50 minuuttia 175 asteessa.

Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se tarjoiluastialle ja valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja levitä kakun päälle. Tällä kertaa paahdoin pistaasipähkinärouhetta pannulla ja ripottelin sitä kakun päälle koristeeksi. Jos kakkua ei tule syötyä kerralla, pistaasipähkinät eivät välttämättä ole paras koriste. Ne imevät kosteutta kuorrutteesta, joten kakun oltua yön yli jääkaapissa, ovat pistaasipähkinät melko pehmoisia. Kakku menee hyvin sellaisenaan ilman koristeitakin.

Porkkanakakku